Van harte welkom op de site van Heerlijk Kalfsvlees!

Wij zijn Wiljan en Corina van de Pol en wij hebben samen een kalverhouderij in Bennekom.

In 2004 begon Wiljan met de boerderij. In eerste instantie met witvlees kalveren. In de loop der jaren breidde het bedrijf uit en kwamen ook de rosékalveren in beeld.

Witvleeskalveren
Deze kalveren komen bij ons op het bedrijf als ze min. 2 weken oud zijn. En ze blijven zo'n 26-30 weken. Het vlees kenmerkt zich door een blanke/witte kleur. Dit komt doordat de kalveren hun hele leven melk gevoerd krijgen. Daarnaast hebben ze de hele dag onbeperkt beschikking over water en ruwvoer, o.a. bestaande uit stro, maïs (MKS), brokjes, gerst, maïsvlokken.

Rosékalveren
Dit vlees is wat meer roze van kleur.  Dit komt doordat de kalveren tot een leeftijd van 7 weken melk krijgen en daarna helemaal overgaan op ruwvoer.
Ons ruwvoer bestaat o.a. uit snijmaïs, bierborstel, aardappelsnippers, hooi, brok.

Op ons bedrijf speelt kringlooplandbouw een grote rol. De mest van de kalveren rijden we uit over het land. En de oogst van het land (gras, snijmaïs en maïs kolf schroot) voeren we weer aan de kalveren.
Ook doen we aan restverwerking. Bierborstel en aardappelsnippers zijn beide overblijfselen van de voedselproductie (bier en friet).

Om de definitie kalfsvlees te behouden moet het kalf geslacht zijn voordat ze 1 jaar oud zijn. We brengen het kalf naar een lokale slager. Daar wordt het kalf geslacht. Na een paar dagen kunnen we dan het vlees, geportioneerd, ingepakt en gestickerd, weer ophalen en het thuis invriezen.

Kalfsvlees past in een gezond voedingspatroon. Het is een magere vleessoort, laag in vet en hoog in eiwit.
In 1 stuk kalfsvlees (mager) zitten 96 kilocalorieën. 1 stuk kalfsvlees (mager) staat voor 75 gram. Deze hoeveelheid kalfsvlees (mager) bevat 15,45 gram eiwit en 1,125 gram vet.

We hopen u snel te ontmoeten om ook kennis te maken met dit overheerlijke vlees.